Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Bill Hicks #1

Ένας κωμικός μπορούσε να περηφανεύεται ότι συνέχισε την παράδοση του Lenny Bruce. Ανατρεπτικός, αντικονφορμιστής, αμφιλεγόμενος, ο Bill Hicks έβρισκε διαρκώς τρόπους να ξεπερνάει τα όρια και συχνά γινόταν δυσάρεστος για το ίδιο το κοινό που πήγαινε να τον ακούσει. Κάποτε του φωνάξανε από το κοινό "Δεν παμε σε stand up comedy για να σκεφτόμαστε" και απάντησε "Και που πάτε για να σκεφτείτε; Για να έρθω να σας βρω εκεί!"
Ο Bill πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας το 1994 σε ηλικία μόλις 32 χρονών αλλά πρόλαβε να αφήσει πίσω του πολλές ηχογραφήσεις και specials. Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις η αναγνώριση που του άξιζε ήρθε μετά θάνατον και είναι δεκάδες οι μεγάλοι κωμικοί που παραδέχονται ότι τους έχει επηρεάσει. Το γεγονός ότι, τουλάχιστον όσο ζούσε, δεν είχε κερδίσει τη mainstream αποδοχή, επέτρεψε σε διάφορους να λεηλατήσουν το υλικό του. Για παράδειγμα ο Dennis Leary έχτισε ολόκληρη την καριέρα του σε ιδέες του Bill Hicks.
Τα ναρκωτικά, το τσιγάρο και το αλκοόλ ήταν μόνιμα θέματα στους μονολόγους του, αφού επηρέασαν και την ίδια τη ζωή του. Σ'αυτό το video μιλάει για τη μαριχουάνα για να καταλήξει σε ένα άλλο προσφιλές του θέμα: την απέχθεια για τα παιδιά.
Tη μετάφραση στο συγκεκριμένο κομμάτι έχει κάνει η LNE (LNE78poi@gmail.com), κείμενα της οποίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου