Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ο αξεπέραστος Richard Pryor

Από που ξεκινάς ένα blog για το stand up comedy; Από τα βασικά, από τον άνθρωπο που το comedy central ανακήρυξε νο 1 stand up κωμικό όλων των εποχών. O Jerry Seinfeld τον χαρακτήρισε τον "Πικάσο του επαγγέλματος" και δεν έχει άδικο: ασεβής, εξωφρενικός, αθυρόστομος και ασυμβίβαστος, ήξερε να βγάζει το γέλιο ακόμα και από τις πιο σκληρές ιστορίες, ακόμα και από τις προσωπικές του τραγωδίες.
O Pryor ήταν ένας από τους πρώτους μεγάλους μαύρους σταρ και μάλιστα ξεφεύγοντας από το "ελαφρύ", ευκολοχώνευτο στυλ κωμικών σαν τον Bill Cosby και μιλώντας ανοιχτά για φυλετικά και ταξικά θέματα, ήδη από τη δεκαετία του '70.
Στην Ελλάδα, ο Pryor είναι ίσως περισσότερο γνωστός για τις κωμωδίες στις οποίες έπαιξε, ειδικά για αυτές στις οποίες πρωταγωνίστησε δίπλα στον Gene Wilder. Στις ΗΠΑ όμως θα μείνει για πάντα γνωστός σαν ο stand up κωμικός που επηρέασε όλες τις επόμενες γενιές κωμικών. Ένας αληθινός James Brown του stand up comedy.
Στο video αυτό διηγείται με το μοναδικό του τρόπο την περιπέτειά του με τους μαφιόζους ιδιοκτήτες του Night club, όπου δούλευε σαν mc to 1959.

Richard Pryor - Mafia από spnpanos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου