Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Βραδιά Stand Up Comedy @ Ghost House

Όσοι παρακολουθείτε το ημερολόγιο, θα έχετε διαπιστώσει ότι το τελευταίο δίμηνο ήταν αρκετά τα events (και κανονίζονται κι άλλα), δείγμα του ότι κάτι διαφορετικό έχει αρχίσει να κινείται στο stand-up comedy, τουλάχιστον στην Αθήνα. Έχοντας παρακολουθήσει μερικά απ' αυτά μπορώ επιτέλους να προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό που θα γίνει την Παρασκευή 17/2 στο Ghost House. Μοναδική ευκαιρία να δείτε τους πιο ελπιδοφόρους νέους κωμικούς (και όχι μόνο) και πιο συγκεκριμένα:
-Τον Λάμπρο Φισφή που θα έχει και τον ρόλο του παρουσιαστή. Ήδη από τις πρώτες φορές που τον είδα, είχα εκπλαγεί ευχάριστα και πείστηκα οριστικά όταν άκουσα και το νέο του υλικό. Ελπίζω λοιπόν και την Παρασκευή να ακούσουμε τις διαφορές της ταβέρνας με το εστιατόριο ή των μπαφάκηδων με τους ξυδάκηδες και το τι κάνει κάποιον έλληνα.
-Τον Ζήση Ρούμπο, ο οποίος είναι (αν δεν κάνω λάθος) ο μεγαλύτερος της παρέας και γι' αυτό δεν καταλαβαίνει πολλά πράγματα, όπως το πώς είναι δυνατόν να κάνει κάποιος πέντε φορές σεξ σε ένα βράδυ.
-Τον Δημήτρη Χριστοφορίδη (προσωπική μου αδυναμία!) που απαντάει στο αιώνιο δίλημμα πεπόνι ή καρπούζι και εξηγεί (μέσα στο καταχείμωνο) γιατί μισεί το καλοκαίρι.
-Τον Θωμά Τσαλαπάτη που δίνει τη δική του εκδοχή για τον τρωικό πόλεμο και φαντάζεται ένα διαφορετικό ρεπορτάζ πορείας.
-Τον Γιώργο Βαγιάτα, με τον οποίο έχουμε δύο κοινά: μισούμε τα περιστέρια και έχουμε απορήσει με τη μανία των Αθηναίων να χρησιμοποιούν διαρκώς ονόματα δρόμων (κάτι που μεγαλώνοντας στην επαρχία δεν κάνεις ποτέ).
-Τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο στις αποτυχημένες του προσπάθειες να γίνει cool με το ουίσκυ, να τσαμπουκαλευτεί, να κουρευτεί σε κομμωτήριο και να αγοράσει σόμπα.
-Last but not least, τον νεώτερο της παρέας Άλεξ Τιτκώβ, στην προσπάθειά του να γίνει ο πρώτος έλληνας one-liner κωμικός!
(Το event έχει είσοδο 5 ευρώ, αλλά αξίζει και με το παραπάνω: αν κάποιος πάει εκεί και δεν πειστεί από κανέναν από τους επτά κωμικούς, τότε μάλλον τυχαία βρέθηκε να βλέπει βιντεάκια σ' αυτό το blog!)
Έχω ξαναγκρινιάξει για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετά βίντεο από παραστάσεις όλων αυτών (μια μικρή γεύση μόνο είχαμε πάρει εδώ). Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε και σ' αυτό το επίπεδο. Προς το παρόν δύο μάλλον άσχετα βίντεο:
Προς τιμήν του παρουσιαστή της βραδιάς, ένα βίντεο από την επιστροφή του master του observational comedy Jerry Seinfeld στο stand-up, μετά από δέκα σαιζόν της σειράς Seinfeld.

Κι εδώ, εμπνευσμένο πάλι από ένα bit του Φισφή, ένα αστείο του Richard Jeni που λατρεύω τόσο, ώστε το έχω ενσωματώσει στην καθημερινότητά μου και το λέω κάθε φορά που κάποιος διαπιστώνει ότι φοράω γυαλιά!

4 σχόλια:

  1. Για όσους δεν το ξέρατε, ο Seinfeld έχει Ελληνική καταγωγή. Ντρεπόταν πάρα πολύ, όμως, κι άρχισε να το παίζει Εβραίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντάξει καλός ο Σέινφιλντ, αλλά πόσο γαμάτος είναι ο Τζέννυ, μαλάκα δεν παίζεται ο τύπος. Οτι και να λέει έχει μια μελαγχολία... (σε αντίθεση με τον Σέινφιλντ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομιζω ο πιο εξυπνος που εχω δει απο το μπλογκ σου φιλε μου.Για τον Richard Jeni μιλαω και παρακαλαω για more videos :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή